Wilt u ook fijn rijden en het milieu minder belasten? Dan kunt u kiezen voor de aanschaf van een elektrische auto of een plug-in hybride. Zo bent u milieubewust bezig en draagt u uw steentje bij op het gebied van duurzaamheid en de luchtkwaliteit in Nederland. Als u uw eigen vrijstaande woning heeft met oprit, dan is het vaak geen probleem om een laadpaal te installeren op uw eigen stroomnetwerk. Maar wat als u eigenaar bent van een appartement in een VvE en u wilt uw auto opladen? 

Als u uw elektrische auto wilt laden in de garage van de VvE? Dan moet u als eerst het melden bij het bestuur van de VvE om het op de agenda te zetten van de volgende algemene ledenvergadering. Het is handig om gelijk met een goed onderbouwd verhaal te komen om uw mede-eigenaren te overtuigen. Hierbij moet u rekening houden met uw splitsingsakte en de kosten om het aan te leggen. 

De kosten voor de eerste aanpassingen in de meterkast en de leidingen kunnen hoog zijn. Echter, als de infrastructuur er eenmaal ligt, zijn de aanpassingen per parkeerplaats in een garage niet groot. 

In de meeste gevallen hoeft u niet uw meterkast aan te passen of een groot zakelijke aansluiting af te nemen. Met load-balancing op het stroomnetwerk kunt u veel auto’s tegelijk opladen. Wilt u onderhandelen met de aanbieders van laadpalen in garages? JSR neemt u dit werk graag uit handen. JSR kan tegen een scherp uurtarief u begeleiden in het woud van regels op het gebied van VvE-Beheer.

Bent u op zoek naar een VvE-beheerder die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen? Neem dan contact op met JSR Vastgoedmanagement en vraag gelijk een offerte aan!